Oni su u petak na brdu Ljubiću u slavu Lazara i Tanaska - EVO ŠTA KAŽU POTOMCI SRPSKOG JUNAKA ! 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Oni su u petak na brdu Ljubiću u slavu Lazara i Tanaska - EVO ŠTA KAŽU POTOMCI SRPSKOG JUNAKA !
Trenutno na sajtu: 259       |       Podeli:
18.06.2023 | 0 коментар(а)



Srbski pojci održaće koncer na brdu Ljubiću u naredni petak u 21 sat. Carski i Tanaskovi dani pored Srbskih pojaca obeležiće i Bilja Krstić dan kasnije

 u isto vreme a svojevrsno srednjovekovno selo u kojem će se nadmetati vitezovi, streličari i sokolari biće podignuto u četvrtak popodne. Učenici Tanaska Rajića, Ratka Mitrović i Tatomi r Anđelić iz Mrčajevaca nadmetaće se u besedništvu i recitovanju epskih pesama. Istoričar Saša Marušić govoriće o Tanasku dok će kwiževnik Marko M. Marković govoriti o Kosovu i  Svetom knezu Lazaru.

Filmski i televizijki glumci Ljuba Tadić  imaće nastup u petak dok će  televizijski i pozorišni glumac Aleksandar Dunić nastupiti sa monodramom Miloš Obrenović.

Značajan deo posvećen je književnicoma, Milošu Jankoviću predsedniku Udruženja književnika Srbije ,Gordani Vlajić i Lunu Levajcu.

Veliki događaj i prvi put u istoriji na Ljubić dolaze potomci slavnog ustanika Tanaska Rajića koji će  svom pretku koji je tu položio život za Srbiju održati parastos, otvoriti izložbu porodičnih fotografija  i obratiti se Ljubićanima.

,,Ovo je neprocenjivo, prvi put će mo biti zajedno, mnogi se i nepoznajemo lično. Velika zahvalnost Čačanima i Čačku što je upriličio nešto ovako veličanstveno. Konačno zajedno svi na grobu našeg slavnog Tanasija" kaže Jelena Rajić, šesto koleno slavnog junaka koja iz Beograda stiže sa svojim ocem koji je po liku verna kopija ustaničkog barjaktara.

GSZ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VEST ČAČAK LJUBIĆ TANASKO RAJIĆ

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.450.174 посета
Тренутно на сајту: 260 посетилац(a)